3. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Chcete připravit lahodné rizoto s kuřecím masem doma? V tom případě máme pro vás skvělý recept! Tato chutná a vydatná jídla bude ohromit vaše chuťové pohárky. Rizoto s kuřecím masem je jednoduché na přípravu a nabízí skvělou kombinaci šťavnatého kuřecího masa a křehkého rýže. Dopřejte si tento skvělý pokrm plný chuti, který se hodí jako hlavní jídlo nebo předkrm. Navíc, můžete přidávat různé přísady, jako jsou zelenina, bylinky nebo sýr, abyste vytvořili svou vlastní verzi tohoto zaručeného oblíbence. Pojďte si vychutnat domácí rizoto s kuřecím masem ještě dnes!

Suroviny

  • 300 g rýže na rizoto
  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostičky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l hovězího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g parmezánu (nastrouhaného)
  • 50 g másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli do sklovata.
  2. Přidejte nasekaný česnek a kuřecí maso a opékejte, dokud maso nezezlátne.
  3. Přidejte rýži a opatrně ji opražte, dokud nezežloutne.
  4. Zalijte vývarem a vínem a nechte vařit za stálého míchání, dokud veškerá tekutina nezmizí.
  5. Nakonec přidejte nastrouhaný parmezán a máslo a promíchejte, dokud se vše nerozpustí.
  6. Pokud je rizoto příliš husté, můžete přidat trochu vývaru nebo teplé vody.
  7. Ochuťte solí a pepřem a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *