2. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Syrové lososové tataráčky s kapary
zdroj: Recepty 24/7

Syrové lososové tataráčky s kapary jsou lahodným předkrmem, který zaujme všechny milovníky mořských plodů. Připravené z čerstvého surového lososa, který je jemně nasekaný a smíchán s plnotučnou pažitkou, citronovou šťávou a olivovým olejem, tyto tataráčky zaručeně okouzlí svou chutí. K dokonalosti ještě přidáme pikantní kapary, které přidávají jemnou dochuť a texturu. Tento recept je snadno připravitelný a ideální na různé oslavy, večeře nebo jen jako rychlá lahůdka. Užijte si tento delikátní pokrm plný zdravého tuku a omega-3 mastných kyselin.

Suroviny:

  • 200 g syrového lososa
  • 1 šalotka
  • 1 citrón
  • 2 lžičky kapar
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička olivového oleje
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Lososa nastrúhame na jemné kúsky.
  2. Šalotku nadrobno nakrájame.
  3. Citrón vymačkáme a získanú šťavu pridáme k lososovi a šalotke.
  4. Pridáme kapary a dijonskú horčicu.
  5. Zalejeme olivovým olejom a premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
  6. Ochutíme soľou a korením.
  7. Tataráčky podávame na čerstvom chlebíku alebo s krekrami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *