2. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Jarní rolky s vepřovým a zeleninou jsou lahodným jídlem, které vás ohromí svou výživností a čerstvostí. Připravte si tuto chutnou a zdravou alternativu klasického oběda či večeře. Jemné plátky vepřového masa jsou harmonicky doplněny směsí zeleniny, která dodává rolkám správnou křupavost a osvěžující chuť. Pokud hledáte nový způsob, jak si vychutnat sezónní zeleninu, jarní rolky s vepřovým a zeleninou jsou pro vás tou správnou volbou.
Suroviny
- 400 g vepřového masa (plec)
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 paprika
- 100 g čínského zelí
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- 10 rýžových plátů
- 1 vejce (na potření)
- Sesamový olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a restujte, dokud není propečené ze všech stran.
- Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, papriku a čínské zelí. Podlijte trochou vody a dusit nechte asi 15 minut, dokud není zelenina měkká.
- Na samostatné pánvičce opražte trochu sesamových semínek na sucho.
- Do masa přimíchejte cukr, zázvor a sójovou omáčku. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
- Další rýžové pláty namočte ve vodě na chvilku, a pak je osušte a obalte je ve vejci. Na každý plát dejte plněný vepřový mix a zmačkejte ve tvaru rolky.
- Připravené rolky opečte na rozpáleném oleji z obou stran, dokud nezískají světle zlatavou barvu.
- Servírujte s opraženými sesamovými semínky a přílohou podle vašeho výběru (například rýže).