2. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Jarní rolky s vepřovým a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Jarní rolky s vepřovým a zeleninou jsou lahodným jídlem, které vás ohromí svou výživností a čerstvostí. Připravte si tuto chutnou a zdravou alternativu klasického oběda či večeře. Jemné plátky vepřového masa jsou harmonicky doplněny směsí zeleniny, která dodává rolkám správnou křupavost a osvěžující chuť. Pokud hledáte nový způsob, jak si vychutnat sezónní zeleninu, jarní rolky s vepřovým a zeleninou jsou pro vás tou správnou volbou.

Suroviny

  • 400 g vepřového masa (plec)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 100 g čínského zelí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 10 rýžových plátů
  • 1 vejce (na potření)
  • Sesamový olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na kostky nakrájené maso a restujte, dokud není propečené ze všech stran.
  3. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, papriku a čínské zelí. Podlijte trochou vody a dusit nechte asi 15 minut, dokud není zelenina měkká.
  4. Na samostatné pánvičce opražte trochu sesamových semínek na sucho.
  5. Do masa přimíchejte cukr, zázvor a sójovou omáčku. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
  6. Další rýžové pláty namočte ve vodě na chvilku, a pak je osušte a obalte je ve vejci. Na každý plát dejte plněný vepřový mix a zmačkejte ve tvaru rolky.
  7. Připravené rolky opečte na rozpáleném oleji z obou stran, dokud nezískají světle zlatavou barvu.
  8. Servírujte s opraženými sesamovými semínky a přílohou podle vašeho výběru (například rýže).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *