2. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na přípravu lososa na grilu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý způsob přípravy lososa s jemně grilovanou kůží a vnitřkem plným lahodného a šťavnatého masa. S jemnou marinádou a teplými kořeny zeleniny bude tento losos na grilu skvělou volbou pro zdravý oběd či večeři. Dopřejte si lahodný pokrm přímo z grilu a oslovte své chuťové pohárky.
Suroviny
- 4 kusy lososa (filety)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička čerstvě posekané petrželky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Připravte gril a nechte ho zahřát na středně vysokou teplotu.
- Ve středně velké míse smíchejte olivový olej, nasekaný česnek a petrželku.
- Surové lososové filety opláchněte pod tekoucí vodou a osušte je papírovým ubrouskem.
- Natřete lososové filety připravenou směsí z olivového oleje, česneku a petrželky.
- Přidávejte sůl a pepř podle své chuti.
- Položte filety na zahřátý gril a grilujte je zhruba 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou lososy zevnitř pevné a zlatavé zvenku.
- Servírujte horké a podávejte s citronovými plátky a přílohou podle vašeho výběru.