2. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s fazolkami – Skvělý veganský recept pro milovníky zdravého a chutného jídla. Tato lahodná ratatouille spojuje klasické francouzské ingredience s fazolkami a vytváří dokonalou kombinaci chuti a vzhledu. S výraznou přítomností cukety, papriky, baklažánu a rajčat se jedná o lahodnou směs zeleniny, okořeněnou bylinkami a probíjenou chutí fazolí. Připravte si tento jednoduchý a zdravý recept a pořiďte si chvíli radosti na talíři.
Suroviny
- 1 veľká cuketa, nakrájaná na kocky
- 1 baklažán, nakrájaný na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 papriky (červená a žltá), nakrájané na kocky
- 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 400 g fazule (červená, vylúhovaná a opláchnutá)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Na panvici s hrubým dnom si rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
- Pridajte cibuľu, cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú a nezačnú sa ľahko sfarbovať.
- Pridajte na panvicu cuketu, baklažán a papriky. Opekajte zeleninu, kým nezmäknú a nedosiahnu zlatohnedú farbu.
- Vložte paradajky do zmesi a za stáleho miešania varíme asi 5 minút, kým sa rozpustia a zahustia omáčku.
- Pridajte fazuľu a koreniny (oreganum, bazalku, soľ a korenie).
- Pokračujte varením ešte 5 minút, kým sa všetky chute spoja.
- Servírujte ratatouille s fazolkami teplé ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo rybe.