2. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na kuřecí steak s broskvemi – oslnivá kombinace šťavnatého masa a sladkých broskví. Kuřecí steak je pečený do dokonalosti, obalený v aromatických bylinkách a dochucený čerstvým citrónovým džusem. Broskve přidávají do jídla sladkost a jemnou chuť. Tento pokrm je skvělým výběrem pro rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. Dopřejte si tento lahodný kuřecí steak s broskvemi a udělejte si radost v kuchyni.
Suroviny
- 4 kuřecí steaky
- 2 broskve
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 česnekové stroužky, jemně nakrájené
- 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
- ½ citronu, šťáva
- Soľ a pepř podle chuti
Postup
- Steaky omyjte a osušte ubrouskem. Poté je lehce naklepeme, aby byly stejnoměrně tenké.
- Broskve zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky.
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte česnek a tymián a nechte je chvíli osmahnout, dokud se nezačnou jemně zlatit.
- Přidejte steaky do pánve a opékejte je z obou stran do zlatova, asi 4-5 minut z každé strany.
- Mezitím v další pánvi osmažte broskve z obou stran do měkka, asi 2 minuty z každé strany.
- Po upečení steaky vyjměte z pánve a nechte chvíli odpočinout.
- Do pánve na steaky přidejte citronovou šťávu a nechte povařit pár minut, aby vznikla omáčka.
- Omáčku přelijte přes steaky a broskve.
- Pokud si přejete, můžete podávat s rýží nebo pečivem.