2. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Batáta harra
zdroj: Recepty 24/7

Batáta harra je lahodná a osvěžující libanonská specialita, která vás okouzlí svou výraznou chutí a jednoduchostí přípravy. Tato pikantní pokrm kombinuje sladké batáty se směsí koření a čerstvou zeleninou, která ho činí lehkým a zdravým. S jedinečnou texturou a bohatými chutěmi se batáta harra stává ideálním průvodcem k masovým jídlům nebo samostatnou vegetariánskou pochoutkou. Připravte si tento recept doma a okamžitě si užijte exotického gourmet zážitku.

Suroviny

  • 4 středně velké batáty
  • 2 středně velké červené cibule
  • 2 středně velké rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky červeného pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny. Batáty oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte je doměkka ve slané vodě. Poté je odceděte.
  2. Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčata umyjte a nakrájejte také na plátky.
  3. Do hluboké pánve přidejte olivový olej a rozehřejte. Přidejte česnek a cibuli a restujte je dozlatova.
  4. Poté do pánve přidejte nakrájená rajčata a papriku. Přidejte mletý kmín, mletou papriku, mletý koriandr, sůl a červený pepř. Vše promíchejte.
  5. Přidejte uvařené batáty a smažte je na pánvi asi 5-7 minut, dokud nezezlátnou.
  6. Před podáváním můžete posypat jídlo čerstvým nasekaným koriandrem. Podávejte například s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *