2. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí vývar s kořenovou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na hovězí vývar s kořenovou ⁣zeleninou‌ je ideální pro‍ ty, kteří si rádi dopřávají chutný, zdravý a vydatný ⁣jídlo. ‍Tenhle tradiční český recept zaručuje šťavnaté‌ a aromatické⁤ vývarové‌ kouzlo​ s výraznou příchuťí kořenové zeleniny. Nejenže je⁤ příprava jednoduchá a rychlá, ale nabídne⁢ vám také lahodnou⁢ a vyváženou kombinaci‍ masové‍ chuti‌ se zdravou dávkou vitamínů. Pojďte si užít tento výborný pokrm plný výživy a šťávy!

Suroviny

  • 500 g hovězího maso (na vývar)
  • 1 celá cibule (oloupaná)
  • 2 mrkve ⁢(oloupané a nakrájené na kolečka)
  • 1 petržel‌ (oloupaná⁢ a nakrájená na kostičky)
  • 1‌ celerová nať
  • 2 bobkové listy
  • sůl a ⁣pepř podle chuti

Postup

  1. Do hrnce vložte hovězí maso a zalijte⁣ ho ‌vodou ‍tak, aby ho úplně překrývala.
  2. Přidejte celou oloupanou cibuli, nakrájené mrkve, petržel a celerovou nať.
  3. Přidejte bobkové listy a​ dochuťte solí a pepřem​ podle chuti.
  4. Pomalu vařte⁤ na ⁢mírném ohni přibližně 2​ hodiny, dokud se maso nezměkne a vývar nezíská bohatou chuť.
  5. Pokud se na ​povrchu vytvoří pěna, odstraňte ji ⁢oděrkou.
  6. Po uvaření sceďte vývar a odstraňte všechny pevné suroviny.
  7. Vývar je hotový a ⁤můžete ho⁤ použít jako základ‍ pro další ​pokrmy‌ nebo ho podávat samotný.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *