2. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na hovězí vývar s kořenovou zeleninou je ideální pro ty, kteří si rádi dopřávají chutný, zdravý a vydatný jídlo. Tenhle tradiční český recept zaručuje šťavnaté a aromatické vývarové kouzlo s výraznou příchuťí kořenové zeleniny. Nejenže je příprava jednoduchá a rychlá, ale nabídne vám také lahodnou a vyváženou kombinaci masové chuti se zdravou dávkou vitamínů. Pojďte si užít tento výborný pokrm plný výživy a šťávy!
Suroviny
- 500 g hovězího maso (na vývar)
- 1 celá cibule (oloupaná)
- 2 mrkve (oloupané a nakrájené na kolečka)
- 1 petržel (oloupaná a nakrájená na kostičky)
- 1 celerová nať
- 2 bobkové listy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do hrnce vložte hovězí maso a zalijte ho vodou tak, aby ho úplně překrývala.
- Přidejte celou oloupanou cibuli, nakrájené mrkve, petržel a celerovou nať.
- Přidejte bobkové listy a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Pomalu vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud se maso nezměkne a vývar nezíská bohatou chuť.
- Pokud se na povrchu vytvoří pěna, odstraňte ji oděrkou.
- Po uvaření sceďte vývar a odstraňte všechny pevné suroviny.
- Vývar je hotový a můžete ho použít jako základ pro další pokrmy nebo ho podávat samotný.