1. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Poulet à l’estragon
zdroj: Recepty 24/7

Poulet à l’estragon“ je dokonalý recept pro milovníky kuřecího masa. Tato francouzská specialita je připravena s čerstvým estragonem, který dodává jemnou a pikantní chuť. Kuřecí maso je krásně křehké a šťavnaté díky pečení v šťávě z citronu a bílého vína. Tento lahodný pokrm určitě potěší vaše chuťové buňky a přidá na vážnosti každému stolu. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale ohromující recept na „Poulet à l’estragon“ a okouzlujte své hosty svými kulinářskými dovednostmi.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 1/2 šálku vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 2 lžíce čerstvého estragonu (nasekaného)
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na středně vysokém ohni rozehřejte máslo a olivový olej ve velké pánvi.
  2. Přidejte kuřecí prsa do pánve a smažte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
  3. Vyjměte kuřecí prsa z pánve a nechte stranou.
  4. Do stejné pánve přidejte česnek a smažte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.
  5. Přidejte vývar, bílé víno a estragon do pánve a nechte směs vařit až do zhoustnutí, asi 5 minut.
  6. Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a vařte je v omáčce asi 10 minut, dokud nejsou úplně propečená.
  7. Přidejte smetanu ke šlehání do pánve a nechte vařit ještě asi 2 minuty.
  8. Ochutnejte omáčku a přidávejte sůl a pepř dle chuti.
  9. Servírujte kuřecí prsa s omáčkou a podávejte s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *