1. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Poulet à l’estragon“ je dokonalý recept pro milovníky kuřecího masa. Tato francouzská specialita je připravena s čerstvým estragonem, který dodává jemnou a pikantní chuť. Kuřecí maso je krásně křehké a šťavnaté díky pečení v šťávě z citronu a bílého vína. Tento lahodný pokrm určitě potěší vaše chuťové buňky a přidá na vážnosti každému stolu. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale ohromující recept na „Poulet à l’estragon“ a okouzlujte své hosty svými kulinářskými dovednostmi.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1/2 šálku vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 lžíce čerstvého estragonu (nasekaného)
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na středně vysokém ohni rozehřejte máslo a olivový olej ve velké pánvi.
- Přidejte kuřecí prsa do pánve a smažte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Vyjměte kuřecí prsa z pánve a nechte stranou.
- Do stejné pánve přidejte česnek a smažte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte vývar, bílé víno a estragon do pánve a nechte směs vařit až do zhoustnutí, asi 5 minut.
- Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a vařte je v omáčce asi 10 minut, dokud nejsou úplně propečená.
- Přidejte smetanu ke šlehání do pánve a nechte vařit ještě asi 2 minuty.
- Ochutnejte omáčku a přidávejte sůl a pepř dle chuti.
- Servírujte kuřecí prsa s omáčkou a podávejte s rýží nebo pečivem.