1. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Základní quiche lorraine
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na základní quiche lorraine? Naše jednoduchá a chutná verze vám určitě zachutná. Tento francouzský pokrm s křehkým těstem a slanou nádivkou plnou slaniny a sýru je skvělou volbou na snídani, oběd nebo večeři. S našimi jednoduchými pokyny a kvalitními surovinami si připravíte dokonalý quiche lorraine, který potěší celou rodinu. Zkuste ho hned dnes a přeneste se do francouzské kuchyně.

Suroviny

  • 1 plátkové testo na slané koláče
  • 200 g slaniny
  • 1 cibula
  • 4 vajcia
  • 200 ml smotana na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 100 g strúhaného syra

Postup

  1. Plátok cesta rozvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu. Vytlačíme zbytočný vzduch z cesta a prepichneme ho vidličkou.
  2. Po obvode cesta si necháme asi 2 cm navyše, ktoré zrolujeme podslničovým olejom.
  3. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme na panvici. Cibuľu najemno nakrájame a pridáme k slanine, opražíme až sa cibuľa zľahka zosklovatí.
  4. V malom hrnčeku vymiešame vajcia so smotanou, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Na predpečené cesto rozotrieme slaninu s cibuľou a zalejeme smotanovou zmesou.
  6. Posypeme strúhaným syrom.
  7. Potrebuje zapiecť v rúre vyhriatej na 180°C približne 30 minút, kým nezhnedne a nezhustne.
  8. Podávajte horúce alebo studené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *