1. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Balijský kuřecí satay
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a autentický recept na Balijský kuřecí satay, oblíbené indonéské jídlo. Kuřecí kousky jsou marinovány ve výrazné směsi exotických dochucovadel, jako je koriandr, zázvor a citronová tráva. Poté jsou opékány na grilu, až získají dokonalou chuť a šťavnatost. Doporučujeme servírovat s lahodnou arašídovou omáčkou a čerstvou zeleninou. Nechte se unést chutěmi a vyzkoušejte tento jedinečný recept na indonéský satay!

Suroviny

  • 600 g kuřecího masa (prsa)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce křenu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • čerstvě mletý pepř
  • dřevěné špejle na grilování

Postup

  1. Na začátku namočte dřevěné špejle na grilování do vody, aby se při grilování nehořely.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  3. Česnek a zázvor oloupejte a jemně nasekejte.
  4. V míse smíchejte slunečnicový olej, sójovou omáčku, křen, třtinový cukr, česnek, zázvor a čerstvě mletý pepř. Vzniklou marinádu důkladně promíchejte.
  5. Kuřecí kousky přidejte do marinády a nechte je v ní minimálně hodinu odležet (ideálně přes noc v lednici).
  6. Před grilováním předehřejte gril na střední teplotu.
  7. Nasadťte marinované kuřecí kousky na dřevěné špejle.
  8. Grilujte kuřecí satay asi 3-4 minuty z každé strany, dokud nejsou maso zcela propečené a zlatě hnědé.
  9. Balijský kuřecí satay je hotový! Podávejte jej s dipem z arašídového másla nebo sladké chilli omáčky a jasmine rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *