1. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z cizrny a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kari s cizrny a zeleninou je lahodným veganským jídlem plným chutí a výživy. Kari koření dodává jídlu exotickou a pikantní chuť, zatímco cizrna a zelenina přidávají texturu a výživu. Tento recept je snadno připravitelný a může být servírován jako hlavní chod nebo jako příloha. Užijte si toto chutné jídlo plné exotických chutí a zdravého prospěchu.

Kari z cizrny a zeleniny

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce kari koření (dle chuti)
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička chilli prášku (dle chuti)
  • 400 g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná)
  • 200 ml kokosové mléko
  • 300 g směsi zeleniny (mrkev, hrášek, paprika, brokolice), nakrájené na menší kousky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • S čerstvou koriandrovou natí

Postup

  1. Olej zahřejeme v hrnci a přidáme nasekanou cibuli. Smažíme, dokud nezezlátne.
  2. Přidáme česnek a kari koření. Smažíme, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidáme kurkumu, koriandr, kmín, kardamom a chilli prášek. Promícháme a necháme chvíli restovat.
  4. Přidáme rajčata (pokud používáme čerstvá rajčata, zbavíme je kůže a nasekáme na menší kousky) a vaříme, dokud se rajčata nerozpadnou.
  5. Přidáme cizrnu (předem omytou a případně odkapanou) a kokosové mléko. Vaříme asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  6. Přidáme směs zeleniny a vaříme dalších 10-15 minut, dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstane křupavá.
  7. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Podáváme s čerstvou koriandrovou natí a případně s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *