31. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Vinné hrušky v červeném víně
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a lahodné recept na přípravu vinných hrušek v červeném víně. Tento jednoduchý a elegantní dezert je ideální pro večírky, oslavy nebo romantické večeře. Skvěle se hodí jako závěrečný chod, který potěší vaše chuťové buňky a udělá dojem na vaše hosty. Hrušky se vaří v aromatickém červeném vínu s přídavkem koření a cukru, což jim dodá bohatou a nasládlou chuť. Po uvaření se podávají s trochou nádivky a jsou ozdobeny lístkem máty. Tento jednoduchý, ale zdobný dezert jistě zaujme každého milovníka sladkých dobroty. Vyzkoušejte tento recept a nechte se překvapit jeho bohatou a lahodnou chutí.

Suroviny

  • 500 g hrušek
  • 750 ml červeného vína
  • 150 g cukru
  • 1 skořicový kůra
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Hrušky oloupejte, zbavte jadérek a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci smíchejte červené víno, cukr, skořicový kůru a hřebíčky. Přiveďte k varu.
  3. Přidejte nakrájené hrušky a vařte na mírném ohni po dobu 30 minut, nebo dokud hrušky nezměknou.
  4. V případě potřeby můžete přidat trochu vody, aby se hrušky nelepily.
  5. Přidejte vanilkový extrakt a vařte ještě dalších 5 minut.
  6. Vinné hrušky nechte vychladnout a podávejte s trochou sirupu z vaření.
  7. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *