31. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Sushi.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na sushi? Naše jednoduchá a chutná verze vám přinese autentické japonské chuťové zážitky. Naučte se, jak správně připravit sushi rýži, naklepatykačte dohromady oblíbené náplně a sestavit to vše do dokonalých plátků z nádherně čerstvého rybího masa nebo zeleniny. Naše podrobné kroky vám pomohou vyrobit sushi jako profesionál. Překvapte své hosty originálním jídlem, které si osvojili i ti nejnáročnější gurmáni. Připravte si sushi ve svém domácím prostředí a užívejte si jedinečného gastronomického zážitku!

Suroviny

  • 200 g sushi rýže
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Sušené nori řasy
  • Různé přísady pro náplň, například losos, tuňák, okurka, avokádo, mrkev, krevety
  • Wasabi pasta
  • Sojová omáčka
  • Ingredience pro dochucení, například zázvor, sezam

Postup

  1. Umyjte sushi rýži dokud voda nebude čistá.
  2. Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu.
  3. Ve velké míse smíchejte octa, cukr a sůl, dokud se cukr a sůl nerozpustí.
  4. Přelijte uvařenou sushi rýži octovou směsí a důkladně promíchejte, aby se octová směs rovnoměrně rozložila.
  5. Na místě přípravy na sushi připravte sušenou nori řasu, kterou použijete jako obal pro sushi.
  6. Na nori řasu umístěte capa sušené rýže a náplň dle vašeho výběru.
  7. S pomocí bambusového podložky na sušení srolujte sushi pevně do tvaru válce.
  8. Pokračujte v přípravě dalších kousků sushi.
  9. Všechny válce sushi nakrájejte na menší kousky.
  10. Podávejte s wasabi pastou, sojovou omáčkou a dalšími přísadami pro dochucení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *