31. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Khoresh-e Fesenjān
zdroj: Recepty 24/7

Khoresh-e Fesenjān: autentický íránský recept na směs ‍lahodného gaštánu a granátového ​jablka, vařený v husté, sladkokyselé omáčce. Připravte si tento tradiční ⁤pokrm‍ se zvýrazňujícími chutěmi a užijte si jeho bohaté aroma a ⁤výraznou chuť. Nechte se okouzlit​ jedinečnou‍ kombinací koření, která dává⁣ tomuto⁤ jídlu jemně⁢ pikantní nádech. Získejte recept a navodte atmosféru Íránu v​ pohodlí vaší ⁣kuchyně.

Suroviny

  • 400 g mletého ořechu
  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
  • 1 velká​ cibule, jemně nakrájená
  • 4 lžíce granulovaného cukru
  • 2 ​lžíce másla
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička⁢ mletého skořice
  • 1 šálek vody
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na ⁣pánvi rozpálíme máslo a osmahneme cibuli a kuřecí maso, ⁣dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme kurkumu, skořici, sůl a pepř a ⁤promícháme.
  3. Přidáme mletý ořech, cukr a ⁤vodu a důkladně promícháme.
  4. Povaříme na‌ mírném ohni asi 1 hodinu, případně přidáme vodu,​ pokud se omáčka příliš zahustí.
  5. Přidáme citronovou šťávu a necháme povařit dalších 5 minut.
  6. Případně ⁢dochutíme ‍solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *