31. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Potřebujete skvělý recept na rostlinnou verzi texaského chilie? Naše chuťově výživná a plná receptura vás potěší. S použitím čerstvých a lahodných rostlinných surovin, jako jsou fazole, rajčata, paprika a koření, vytváříme chutné jídlo, které je vhodné pro vegetariány a vegany. Připravte si toto tradiční jídlo s úžasnou ostrou chutí, ale bez masa. Vaše chuťové pohárky budou nadšené! Pojďte objevit naše recept na rostlinné texaské chili a nechte se unést plnou chutí!
Suroviny
- 2 cibule, nasekané
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 papriky, nakrájené na kostičky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 plechovka červené fazole, opláchnutá a osušená
- 1 plechovka kukuřice, opláchnutá a osušená
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce chilli koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce koriandru
- 1 lžíce kakaa
- svěže nasekaný tymián a petrželka na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci ohřejte olej a osmažte cibuli, česnek a papriky, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata, fazole a kukuřici a nechte vařit asi 5 minut.
- Přidejte chilli koření, kmín, koriandr, kakao, sůl a pepř. Směs promíchejte.
- Vařte chili na mírném ohni asi 30 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Před podáváním ozdobte nasekaným tymiánem a petrželkou.