31. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi.
zdroj: Recepty 24/7

Oživte svou kuchyni exotickou a zdravou lahůdkou s receptem na tradiční korejské kimchi. Toto kvašené zelí je plné probiotických vlastností a intenzivních chutí, které uspokojí váš chuťový pohár. Připravte si ho jednoduše z čerstvého zelí, koření a fermentačního procesu, který mu dodá neodolatelnou pikantní dochuť. Tento autentický korejský pokrm je skvělým doplňkem jakékoli asijské kuchyně a přináší do vaší jídelny skutečnou chuťovou výjimku.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • ¼ šálku soli
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce křenu, nastrouhaného
  • 1 lžíce čili papričky, nasekané
  • 1 lžíce cukru
  • 5 ředkviček, nakrájených na plátky

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kusy.
  2. Do velké mísy vložte čínské zelí a posypte ho solí. Dobře promíchejte, aby se sůl rovnoměrně rozložil. Nechte zelí odpočívat po dobu jedné hodiny.
  3. Po hodině zelí opláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili přebytečnou sůl. Nechte zelí okapat.
  4. V míse smíchejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, křen, čili papričky a cukr. Dobře promíchejte, dokud nedostanete pastu.
  5. Přidejte připravenou pastu k odkapanému zelí a důkladně promíchejte, aby se zelí dobře obalilo pastou.
  6. Přidejte nakrájené ředkvičky a znovu promíchejte.
  7. Pokud chcete, můžete kimchi dát do uzavíratelné nádoby a nechat fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dní. Poté ho dejte do chladničky.
  8. Kimchi je připraveno k podávání a může se skladovat v chladničce až několik týdnů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *