31. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilské kuře je chutný a exotický recept, který vás zavede na jídelní dobrodružství. Kombinace jemně upečeného kuřecího masa s pikantními brazilskými kořenícími směsmi a čerstvými bylinkami vytvoří dokonalou chuťovou symfonii. Připravte se na nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost s tímto autentickým brazilským pokrmem.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- Šťáva z 2 citronů
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu smícháním olivového oleje, medu, papriky, kmínu, česneku, soli, pepře a šťávy z citronů v mísce.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Kuřecí kousky dáme do marinády a důkladně promícháme, aby byly všechny kousky maso obalené marinádou.
- Maso necháme marinovat v chladničce minimálně 1 hodinu, ideálně však přes noc.
- Po marinování maso smažíme na pánvi nebo grilujeme na grilu, dokud není z každé strany zlatě hnědé a propečené.
- Před podáváním necháme maso chvíli odpočinout a poté podáváme s rýží nebo salátem.