31. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuře à la provençale je lahodný recept inspirovaný kuchyní Provence. Kombinace křehkých kuřecích kousků, aromatických bylinek a sladkých rajčat tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je ideální pro ty, kteří hledají delikátní a vyváženou večeři. S naším receptem na Kuře à la provençale překvapíte své chuťové buňky a své blízké.
Suroviny
- 4 kusy kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 400 g rajčat
- olivový olej
- sůl
- pepř
- koření (bazalka, tymián, oregano)
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej.
- Vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme, dokud nezezlátne.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme ho, dokud neprozraďuje šťávu.
- Přidáme na plátky nakrájenou papriku a krátce ji osmahneme.
- Přidáme oloupaná rajčata a necháme vařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme koření (bazalka, tymián, oregano) podle chuti a dochutíme solí a pepřem.
- Dusíme pod pokličkou ještě dalších 5 minut.
- Podáváme s rýží nebo pečivem.