31. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře à la provençale
zdroj: Recepty 24/7

Kuře à la provençale je lahodný recept inspirovaný kuchyní Provence. Kombinace křehkých kuřecích kousků, aromatických bylinek a sladkých rajčat tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je ideální pro ty, kteří hledají delikátní a vyváženou večeři. S naším receptem na Kuře à la provençale překvapíte své chuťové buňky a své blízké.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 400 g rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • koření (bazalka, tymián, oregano)

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olivový olej.
  2. Vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme ho, dokud neprozraďuje šťávu.
  4. Přidáme na plátky nakrájenou papriku a krátce ji osmahneme.
  5. Přidáme oloupaná rajčata a necháme vařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Přidáme koření (bazalka, tymián, oregano) podle chuti a dochutíme solí a pepřem.
  7. Dusíme pod pokličkou ještě dalších 5 minut.
  8. Podáváme s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *