31. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Česnečka s chlebovými krutony
zdroj: Recepty 24/7

Česnečka s⁤ chlebovými krutony je ⁢tradiční česká polévka plná chuti a‍ vůně česneku.⁣ Tato⁣ jednoduchá a lahodná receptura‌ vám umožní⁣ připravit si lahodný ​a sýtý pokrm doma. Kromě ‍skvělého ​chuťového zážitku vás česnečka také překvapí svými zdravotními výhodami. Vychutnejte si‍ tento tradiční pokrm s chlebovými krutony⁢ a osvěžujícím ⁣česnekovým ⁣závanem,⁤ který vám⁢ poskytne ‍potřebný⁢ zdroj ⁣energie a občerstvení.

Suroviny

  • 4 stroužky⁣ česneku
  • 3 ​lžíce⁢ olivového⁣ oleje
  • 500 ‍ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke ⁣šlehání
  • Sůl a pepř podle‌ chuti
  • 4⁢ plátky chleba

Postup

  1. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. V‍ hrnci zahřejte olivový olej a zpěňte na něm česnek dozlatova.
  3. Přidejte zeleninový vývar a nechte ⁤vařit asi 10 minut, aby se chuť česneku propojila s⁢ vývarem.
  4. Přidejte smetanu⁤ ke​ šlehání a promíchejte. Vařte ještě dalších ⁤5 minut.
  5. Ochutnejte ​a‌ případně dochuťte ⁤solí a pepřem.
  6. Mezitím si připravte chlebové krutony. ⁢Plátky chleba ⁣nakrájejte na kostičky.
  7. Přendávejte je na plech⁢ a pečte v předem ​vyhřáté​ troubě⁣ na 180 °C ⁣asi ‌10 minut, dokud nebudou ​krásně zlaté a křupavé.
  8. Při servírování česnečky posypte ‍chlebové krutony po ​povrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *