31. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pohanka se zeleninou a tofu je zdravý a chutný vegetariánský recept, který spolu s výbornou snoubenkou zeleniny a křehkého tofu nabízí výživný jídelní zážitek. Tato jednoduchá a rychlá příprava je ideální volbou jak pro vegetariány, tak pro ty, kteří hledají pestrou a zdravou večeři plnou vitamínů a minerálů. Pohanka jako hlavní složka přidává receptu nutriční hodnotu a zároveň je plná vlákniny. Kombinace zeleniny s tofu vytváří chutné a vyvážené jídlo, které je vhodné jak pro každodenní stravování, tak i pro speciální příležitosti. Nechte své chuťové buňky ožít tímto skvělým receptem!
Suroviny
- 200 g pohanky
- 300 g tofu
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 100 g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Pohanku důkladně opláchněte a spařte vroucí vodou. Poté ji uvařte ve slané vodě podle návodu na obalu. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
- Tofu utřeme vidličkou na menší kousky a osmažíme na oleji do zlatova. Poté je vyjmeme z pánve a stranou.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev na plátky a papriku na proužky.
- Do stejné pánve přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Následně přidáme mrkev, papriku a hrášek, a podle potřeby přidáváme vodu. Orestujeme do měkka.
- Přidáme uvařenou pohanku a osmažené tofu. Přidáme sójovou omáčku, kmín, koriandr, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a krátce provaříme. Dochutíme podle chuti.
- Pokrm podáváme teplý, můžeme ozdobit nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!