Indické kari s čočkou je lahodné vegetariánské jídlo plné exotických chutí. Tento kari recept je bohatý na výživné přísady jako je čočka, zelenina a indické koření. Ochutnejte toto aromatické jídlo, které je plné přírodních ingrediencí a navíc je velmi snadné připravit. Užijte si tradiční indickou chuť ze své kuchyně a bavte se při vaření tohoto jednoduchého a chutného receptu na Indické kari s čočkou!
Suroviny:
- 250 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 ks zázvoru (asi 2 cm kousek)
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml vývaru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Čočku důkladně propláchněte a nasypte do hrnce.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte na velmi jemné kousky.
- Ve velkém hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor až dozlatova.
- Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a skořici a nechte chvilku provonět.
- Přidejte červenou čočku a zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 20 minut, dokud čočka nezměkne.
- Počas vaření občas zamíchejte. Případně přidejte více vývaru, pokud je omáčka příliš hustá.
- Omáčku osolte a opepřete podle své chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem (naan).