30. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chřestová kari s kuřecím masem je lahodné a zdravé jídlo, které si můžete připravit snadno a rychle. Recept kombinuje čerstvé chřestové lusky s kousky kuřecího masa a aromatickou kari omáčkou. Tento pokrm je bohatý na vitamíny a bílkoviny, což z něj činí skvělou volbu pro vyváženou stravu. Sezamový olej a kari koření dodávají jídlu bohatou a pikantní chuť. Unešte své chuťové pohárky chřestovou kari s kuřecím masem a dopřejte si výživný, zdravý a chutný pokrm.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 250 g chřestu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- V hrnci zahřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud nezezlátne.
- Přisypte kari koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
- Přidejte chřest a smažte asi 5 minut, dokud se lehce nezměkne.
- Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
- Snížte teplotu a nechte vařit asi 15 minut, dokud se omáčka neztuhne a maso a chřest nebudou měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem dle chuti. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.