30. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte exotický a chutný recept? Vyzkoušejte naší lahodnou Indonéskou kuřecí kari! Tato autentická indonéská specialita vás okouzlí pikantními, ale vyváženými chutěmi. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, exotických koření, kokosového mléka a čerstvých bylinek vytváří proslulou harmonii, která potěší vaše chuťové buňky. S naším snadným receptem si můžete připravit toto exotické jídlo přímo v pohodlí vaší domácnosti. Ponořte se do světa indonéské kuchyně s naší Indonéskou kuřecí kari ještě dnes!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte na plátky nakrájenou červenou papriku a na kolečka nakrájenou mrkev. Smažte, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, kari koření, kurkumu a zázvor. Osolte a opepřete podle chuti.
- Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Přidejte hrášek a vařte, dokud se kuřecí maso neudusí a omáčka zhoustne.
- Podávejte s rýží nebo těstovinami.