30. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kořeněná jehněčí kebab
zdroj: Recepty 24/7

Recept na kořeněnou jehněčí kebab, kterým okouzlíte své chuťové buňky! Tento lahodný pokrm zahrnuje jemně nakrájené kousky jehněčího masa, které jsou marinované v aromatických kořeních a dochucené čerstvým citronovým džusem. Poté se maso griluje na roštu, až získá dokonalou křupavost a šťavnatost. Kebab je podáván s křupavým chlebem, osvěžujícím zeleninovým salátem a šťavnatým jogurtovým dipem. Tento jedinečný recept je ideální pro všechny milovníky koření a jehněčího masa.

Suroviny

  • 600 g jehněčího masa (bez kostí), nakrájeného na menší kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného

Postup

  1. V míse smíchejte olivový olej, rozdrcený česnek, kmín, koriandr, papriku, sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekaný koriandr.
  2. Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a dobře promíchejte, aby bylo maso dobře obaleno marinádou. Ponechte maso marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  3. Před přípravou kebabů předehřejte gril na střední teplotu.
  4. Na špejle střídavě navlečte kousky marinovaného masa.
  5. Grilujte kebaby asi 10-15 minut, obracíce je pravidelně, nebo dokud maso není propečené a zevnitř růžové.
  6. Servírujte s plackami či pitou chlebem, salátem a omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *