30. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Recept na kořeněnou jehněčí kebab, kterým okouzlíte své chuťové buňky! Tento lahodný pokrm zahrnuje jemně nakrájené kousky jehněčího masa, které jsou marinované v aromatických kořeních a dochucené čerstvým citronovým džusem. Poté se maso griluje na roštu, až získá dokonalou křupavost a šťavnatost. Kebab je podáván s křupavým chlebem, osvěžujícím zeleninovým salátem a šťavnatým jogurtovým dipem. Tento jedinečný recept je ideální pro všechny milovníky koření a jehněčího masa.
Suroviny
- 600 g jehněčího masa (bez kostí), nakrájeného na menší kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
Postup
- V míse smíchejte olivový olej, rozdrcený česnek, kmín, koriandr, papriku, sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekaný koriandr.
- Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a dobře promíchejte, aby bylo maso dobře obaleno marinádou. Ponechte maso marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Před přípravou kebabů předehřejte gril na střední teplotu.
- Na špejle střídavě navlečte kousky marinovaného masa.
- Grilujte kebaby asi 10-15 minut, obracíce je pravidelně, nebo dokud maso není propečené a zevnitř růžové.
- Servírujte s plackami či pitou chlebem, salátem a omáčkou podle chuti.