30. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí ratatouille s bylinkovým quiche
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí ratatouille s bylinkovým quiche je nadýchané a lahodné jídlo, které spojuje klasické francouzské a italské chutě. Tento recept kombinuje kuřecí maso s pestrou směsí zeleniny, včetně rajčat, cukety a lilek, která se peče v omáčce z bylinek a olivového oleje. Doplněn je půvabným a křehkým quiche, který tvoří perfektní základ. S jemnými bylinkovými tóny a bohatou texturou je toto jídlo dokonalým způsobem, jak oslavit lahodnou combinaci francouzských a italských kulinářských tradic.

Suroviny:

  • 450 g kuřecího masa (prsní nebo stehno)
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cuketa
  • 2 rajčata
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g mouky
  • 100 g másla
  • 100 g sýra (nějaký tvrdší druh)
  • Česnek, sušené bylinky, sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. 1. Nejprve si připravíme kuřecí ratatouille. Můžeme použít maso z kuřecích prsou nebo stehen. Máslo rozpustíme na pánvi a v něm osmahneme nakrájené kuřecí maso, cibuli, papriky a cuketu. Přidáme prolisovaný česnek a necháme chvilku podusit.
  2. 2. Když jsou suroviny měkké, přidáme na kousky nakrájená rajčata a smažíme dalších pár minut. Ochutíme solí, pepřem a sušenými bylinkami.
  3. 3. Mezitím si připravíme bylinkový quiche. V míse smícháme mouku, na kostky nakrájené máslo, žloutky a pár lžic studené vody. Dobře promícháme, až vznikne těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
  4. 4. Druhý den si vytáhneme těsto z lednice a rozválíme ho na tenký plát. Vyskládáme tím vyložený plech na quiche a nabodneme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne.
  5. 5. Mezitím smícháme ve větší míse vejce se smetanou. Přidáme na kousky nakrájený sýr a ochutíme solí, pepřem a sušenými bylinkami.
  6. 6. Kuřecí ratatouille rozložíme na upečené těsto a zalijeme směsí se smetanou a vejci.
  7. 7. Vložíme quiche zpět do trouby na 180°C a pečeme přibližně 25-30 minut, než je zlatavé a ztuhlé.
  8. 8. Hotové quiche necháme lehce vychladnout a podáváme jako teplý hlavní pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *