29. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Ratatouille s bylinkovým toustem je lahodný a zdravý recept, který spojuje křupavé kuřecí maso s bohatou zeleninou a aromatickými bylinkami. Kombinace rajčat, baklažánů, cuket a paprik vytváří vynikající chutě a textury, které jsou doplněny ořechovým toustem s čerstvými bylinkami. Recept je nejen osvěžující a plný vitamínů, ale také jednoduchý k přípravě. Připravte si kuřecí Ratatouille s bylinkovým toustem a překvapte své blízké výjimečným jídlem, které si zamilují.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 papriky (různých barev)
- 2 cukety
- 1 baklažán
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, papriky, cukety a baklažána na plátky a rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a orestujeme ho z každé strany. Maso vyjmeme z hrnce a necháme stranou.
- Do hrnce přidáme papriky, cukety a baklažána. Orestujeme je, dokud nezjemní.
- Přidáme rajčata, česnek, sušené bylinky, sůl a pepř. Promícháme a necháme vařit asi 10 minut, dokud se zelenina nerozměkčí.
- Přidáme opečené kuřecí maso a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
- Nastrouhaným sýrem posypeme povrch ratatouille a podáváme s bylinkovým toustem.