29. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kořeněná farmařská polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a výživná kořeněná farmařská polévka připravená z čerstvých a sezónních surovin je ideální volbou pro zimní období. Naše receptura zahrnuje kombinaci lahodných koření, zeleniny a vývaru, které se harmonicky spojují a vytvářejí bohatý a lahodný chutný zážitek. Naše polévka je vysoce zdravá, plná živin a vlákniny, což ji činí skvělou volbou pro ty, kteří se snaží držet vyváženou stravu. Připravte si tuto kořeněnou farmařskou polévku a přenesete se do světa farmy a přírody s každým lžící.

Suroviny

  • 500 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumu
  • 1 lžička mletého sezamu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a podusíme ji krátce.
  5. Přisypeme kmín, koriandr, kurkumu a sezam a promícháme.
  6. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu.
  7. Vše vaříme přibližně 20 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  8. Polévku osolíme a opepříme podle chuti.
  9. Před podáváním můžeme polévku přejet mixérem, aby byla jemnější.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *