29. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si vychutnat tradiční argentinskou pochoutku? Vyzkoušejte empanadas de carne argentinského typu, lahodné plněné pečivo plné chutě, které zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Tento recept vás zavede do kuchyně Argentiny, kde spojením pikantního masa, cibule a koření vytvoříte dokonalý kulinářský zážitek. Naučte se, jak připravit empanadas de carne argentinského typu doma a přivítejte lahodnou a autentickou argentinskou specialitu na svém stole.
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku s máslem a trochou soli, dokud nevznikne drobivá textura.
- Přidejte vejce a mléko a hněťte těsto, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady. Zabalte těsto do potravinové fólie a dejte do lednice na 30 minut odpočinout.
- Mezitím si připravte náplň. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte mleté maso a smažte ho do doby, než je kompletně uvařené a zhruba zhnědne.
- Přidejte mletou papriku, kmín, sůl a pepř a promíchejte. Nechte náplň vychladnout.
- Vytáhněte těsto z lednice a rozdělte ho na menší kousky. Každý kousek rozválejte na tenký plát a vykrojte z něj kruh (pomocí nějakého vhodného průměru).
- Na každý kruh dejte lžíci náplně a svinujte kruh na polovinu, takže vznikne půlměsíc. Okraje stiskněte prsty, aby se empanada neotevřela během pečení. Opakujte postup s ostatními kousky těsta.
- Položte empanadas na plech vyložený pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
- Hotové empanadas nechte chvíli vychladnout před podáváním. Můžete je servírovat samotné nebo s omáčkou podle vašeho výběru.