29. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne al ragú je italský tradiční recept, který kombinuje lahodné těstoviny s bohatou a sytou masovou omáčkou. Tento chutný pokrm je připraven s dušeným masem, rajčaty, cibulí a aromatickými bylinkami. Penne al ragú je skvělou volbou pro milovníky klasické italské kuchyně a je ideálním jídlem pro rodinné večeře nebo posezení s přáteli. Doporučujeme podávat s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou pro dokonalou chuťovou explozi.
Suroviny
- 350 g penne těstovin
- 400 g mleté hovězí maso
- 1 střední cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, na kostičky nakrájená
- 1 střední rajče, oloupané a nakrájené na kostičky
- 400 g pasírovaných rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a mrkev a smažte dalších 5 minut, nebo dokud mrkev nezměkne.
- Přidejte mleté maso a smažte ho do doby, než ztratí růžovou barvu.
- Přidejte rajče a pasírovaná rajčata a zamíchejte.
- Přidejte sušené oregano a bazalku a osolte a opepřete podle chuti.
- Nechejte směs vařit na mírném plameni asi 20 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
- V mezičase uvařte penne těstoviny podle návodu na obalu.
- Odceděné těstoviny smíchejte s ragú omáčkou a podávejte teplé.