29. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečená husa s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‍náš lahodný ⁢recept na tradiční ⁣pečenou husu s knedlíkem, který​ jistě potěší ⁢vaše‌ chuťové buňky. Tento pokrm⁤ je plný bohatých a intenzivních chutí, které vás prostě‍ dostanou. Naučte se správně ⁢upéct husu‍ tak, aby‌ byla krásně⁢ křupavá⁤ a šťavnatá. ⁣A co knedlíky? Ty jsou​ dokonalým​ doplňkem, které se ideálně‌ hodí k pečené huse. Připojte ‍se‍ k nám a vytvořte si ⁣vlastní⁣ chutnou a slavnostní večeři.⁤

Suroviny:

  • 1 husa (3-4 ‍kg)
  • sůl a pepř podle⁢ chuti
  • 500 g houskových⁤ knedlíků
  • 250 ml ⁣mléka
  • 250 ⁣g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 50 g másla

Postup:

  1. Husu důkladně očistěte, omyjte a‍ osušte.
  2. Pokrájejte ⁣na ​menší ⁢kusy, osolte a opepřete⁢ podle chuti.
  3. Vložte husí kusy do⁣ pekáče ​a pečte při​ teplotě 180°C po dobu 2-3 hodin, až bude masa křehká a zlato ⁤hnědá.
  4. Během pečení⁢ pravidelně přelévejte hustou šťávou z ‌pekáče, aby maso⁣ zůstalo ‍šťavnaté.
  5. Připravte si mléko a přiveďte ⁢ho k ‍varu v hrnci.
  6. V hrnku smíchejte hladkou mouku se ‍solí.
  7. Poté, co mléko zavře, přidejte do hrnce najednou ⁢směs z hrnku.
  8. Pomalu⁤ míchejte, dokud‍ se těsto nezačne odleptávat ​od​ hrnce až ‌dojde⁣ ke kondenzaci‍ vody.
  9. Přidejte vejce a ‌promíchejte, dokud se⁢ nenaváže na těsto.
  10. Odstraňte hrnec z ohně a přidejte máslo. Promíchejte, dokud se máslo‍ úplně nerozpustí.
  11. Těsto nechte zchladnout.
  12. Těsto ⁣rozválejte na‍ vále, vytvořte váleček‍ a nechte ještě chvíli odpočívat.
  13. Do hrnce s horkou osolenou vodou přidejte knedlíky a ​vařte ⁤asi 20-30 minut, dokud nevyplavou‌ na ⁤povrch.
  14. Pečenou husu podávejte s teplými⁣ knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *