29. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Babi Guling
zdroj: Recepty 24/7

Babi Guling – tradiční balíček indonéské kuchyně s vepřovým masem, který si získá srdce všech milovníků kořeněných chutí. Užijte si úžasně křehkou kůži a šťavnaté maso, marinované v exotických a aromatických kořeních. Naučte se připravit toto výživné jídlo plné exotických vůní, které rozzáří vaši kuchyň a těší nejen vaše chuťové buňky, ale i oči. S naším jednoduchým receptem na Babi Guling si snadno vytvoříte autentickou indonéskou specialitu, která svádí každého a nadchne i ty nejnáročnější gurmány.

Babi Guling

Suroviny

  • celé prase
  • 15 stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce chilli pasty
  • 4 lžíce vepřového sádla
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 2 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce pepře
  • šťáva z 2 limet

Postup

  1. Prase důkladně očistěte a rozřízněte po délce tak, aby se dalo připravit na rožni.
  2. Česnek, cibuli, chilli pastu, sádlo, koriandr, kurkumu, sůl, pepř a limetovou šťávu smíchejte v misce na marinádu.
  3. Marinádou potřete prase z obou stran, ať je dobře promazané. Nechte marinovat přes noc v lednici.
  4. Zahřejte gril nebo pečící troubu na vysokou teplotu. Pokud používáte gril, případně předehřejte rošt.
  5. Prase opékejte na grilu nebo pečte v troubě asi 3 hodiny, pravidelně obracíme, aby bylo zaručena rovnoměrná úprava z každé strany.
  6. Hotové Babi Guling podávejte se zeleninovým salátem a rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *