29. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí táčo je pikantní mexické jídlo plné chuti a vůně. K dostání je ve všech podobách a příprava je rychlá a jednoduchá. Kombinace měkkého hovězího masa, zeleniny a křupavého tažitého pstruzíaku v tortile je neodolatelná. Naše verze receptu na hovězí táčo vás zaručeně nadchne a přenesou vás rovnou do mexických ulic. Zařaďte toto lahodné jídlo do svého jídelníčku a překvapte svou rodinu nebo hosty jedinečnou chuťovou lahůdkou.
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mexických koření
- sůl a pepř dle chuti
- tortilly
- guacamole, salsa, zakysaná smetana a další přílohy dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na menší kousky.
- Přidáme je na pánev a restujeme, dokud nezezlátnou.
- Hovězí maso nakrájíme na nudličky a přidáme na pánev k cibuli, česneku a paprice.
- Maso osolíme a opepříme dle chuti a přidáme mexická koření.
- Celým obsahem pánve mírně orestujeme, dokud maso není propečené.
- Připravíme si tortilly a na každou položíme část hovězí směsi.
- Táčo uzavřeme a můžeme podávat s guacamole, salsou, zakysanou smetanou a dalšími přílohami dle chuti.