29. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Penne all’arrabbiata
zdroj: Recepty 24/7

Penne all’arrabbiata je tradiční italské jídlo plné chuti a pikantního zážitku. Tento recept přináší klasickou kombinaci dušených rajčat, česneku, červené papriky a chilli papriček, která dodává omáčce svůj charakteristický „hněv“. Vaření těstovin v této šťavnaté, pikantní omáčce dává jedinečný zážitek na talíři. Penne all’arrabbiata je ideální volbou pro milovníky pikantního jídla, kteří se chtějí ponořit do autentické italské kuchyně.

Suroviny

  • 500 g penne těstovin
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 červená chilli paprička, nasekaná
  • 400 g rajčat, oloupaných a nasekaných
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek, nakrájenou papriku a chilli papričku.
  3. Smažte na středním ohni asi 5 minut, dokud paprika nezměkne.
  4. Přidejte nasekaná rajčata, oregano, sůl a pepř.
  5. Všechny přísady dobře promíchejte a za stálého míchání vařte dalších 10 minut.
  6. Přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a vařte ještě 2 minuty, aby se všechny přísady propojily.
  7. Nakonec ozdobte jídlo nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *