29. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne all’arrabbiata je tradiční italské jídlo plné chuti a pikantního zážitku. Tento recept přináší klasickou kombinaci dušených rajčat, česneku, červené papriky a chilli papriček, která dodává omáčce svůj charakteristický „hněv“. Vaření těstovin v této šťavnaté, pikantní omáčce dává jedinečný zážitek na talíři. Penne all’arrabbiata je ideální volbou pro milovníky pikantního jídla, kteří se chtějí ponořit do autentické italské kuchyně.
Suroviny
- 500 g penne těstovin
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 červená chilli paprička, nasekaná
- 400 g rajčat, oloupaných a nasekaných
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek, nakrájenou papriku a chilli papričku.
- Smažte na středním ohni asi 5 minut, dokud paprika nezměkne.
- Přidejte nasekaná rajčata, oregano, sůl a pepř.
- Všechny přísady dobře promíchejte a za stálého míchání vařte dalších 10 minut.
- Přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a vařte ještě 2 minuty, aby se všechny přísady propojily.
- Nakonec ozdobte jídlo nasekanou petrželkou.