29. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí kapsa s bylinkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí kapsa s bylinkovou nádivkou je lahodný recept, který potěší všechny milovníky kuřecího masa. Křehká a šťavnatá kuřecí prsa jsou naplněna aromatickou směsí čerstvých bylinek, které dodávají jídlu bohatou chuť. Tento pokrm je ideální pro rodinné večeře nebo oslavy a jistě příjemně překvapí vaše hosty. S několika jednoduchými kroky si můžete připravit skvělý a zdravý pokrm plný výborných chutí.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g uzeného masa
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky
  • 2 lžíce čerstvých bylinek (petržel, bazalka, tymián)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme nádivku. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky.
  2. Uzené maso nakrájíme také na drobné kousky nebo nastrouháme.
  3. V misce smícháme cibuli, česnek, uzené maso, vejce, strouhanku, bylinky, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
  4. Kuřecí prsa naklepneme do tloušťky asi 1 cm a podélně je rozřízneme tak, aby vznikla kapsa.
  5. Do kapes naplníme připravenou bylinkovou nádivkou.
  6. Kuřecí kapsy opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
  7. Po opečení přendáme kuřecí kapsy do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud nejsou prsa zcela propečená.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *