28. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Nan s mozzarellou a bazalkou – jednoduchý a lahodný recept, který vás přenesie do italské kuchyně. Křupavé a voňavé nan chlebíčky posypané čerstvou mozzarellou a jemnou bazalkou se stanou vaším novým oblíbeným pokrmem. Skvělé jako předkrm či lehký oběd. S tímto receptem si snadno připravíte zdravé a chutné jídlo, které osloví i ty nejnáročnější gurmány.
Suroviny
- 4 kusy nánu
- 200 g mozzarelly
- Čerstvá bazalka podle chuti
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nánu rozkrojte na poloviny, takže vytvoříte 8 malých plátů.
- Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky.
- Na každý plát nanu položte pár plátků mozzarelly.
- Přidejte čerstvou bazalku na vrch.
- Pokapejte olivovým olejem a posolte a opepřete podle chuti.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 10-12 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a nán nebude lehce zlatavý.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout pár minut.
- Servírujte a užívejte si!