28. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Nan s mozzarellou a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Nan s mozzarellou a bazalkou – jednoduchý a lahodný recept, který vás přenesie do italské kuchyně. Křupavé a voňavé nan chlebíčky posypané čerstvou mozzarellou a jemnou bazalkou se stanou vaším novým oblíbeným pokrmem. Skvělé jako předkrm či lehký oběd. S tímto receptem si snadno připravíte zdravé a chutné jídlo, které osloví i ty nejnáročnější gurmány.

Suroviny

  • 4 kusy nánu
  • 200 g mozzarelly
  • Čerstvá bazalka podle chuti
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nánu rozkrojte na poloviny, takže vytvoříte 8 malých plátů.
  2. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky.
  3. Na každý plát nanu položte pár plátků mozzarelly.
  4. Přidejte čerstvou bazalku na vrch.
  5. Pokapejte olivovým olejem a posolte a opepřete podle chuti.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 10-12 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a nán nebude lehce zlatavý.
  7. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout pár minut.
  8. Servírujte a užívejte si!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *