28. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Quinua s grilovanou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Quinua s grilovanou zeleninou je lahodné a zdravé jídlo, které v sobě kombinuje chutnou červenou quinuu s grilovanými sezonními zeleninami. Tento recept je nejen plný lahodných příchutí, ale také přináší mnoho výživných hodnot pro vaše tělo. Pusťte se do toho a vychutnejte si tuto lehkou, ale sytou a zdravou večeři plnou proteinů a vlákniny.

Suroviny

  • 1 šálka quinuy
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Soľ a korenie podle chuti

Postup

  1. Quinuu dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Přiveďte zeleninový vývar k varu a přidejte quinuu. Vařte podle pokynů na obalu, nejčastěji 15-20 minut, dokud nebude quinoa měkká a voda vsáta.
  3. Mezitím připravte zeleninu. Cuketu, papriku a cibuli nakrájejte na plátky. Česnek jemně nasekejte.
  4. Vezměte si grilovací pánev a zahřejte na střední teplotu. Přidejte olivový olej a přidejte nakrájenou zeleninu. Posolte a zakořeňte podle chuti.
  5. Grilujte zeleninu po dobu 5-7 minut, často obracíte, dokud nezíská zlatohnědou barvu.
  6. Když je quinoa hotová, přidejte ji do grilované zeleniny. Dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  7. Pokud chcete, můžete přidat čerstvé bylinky nebo šťávu z citrónu pro extra osvěžující chuť.
  8. Servírujte quinuu s grilovanou zeleninou jako hlavní jídlo nebo přílohu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *