28. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Quinua s grilovanou zeleninou je lahodné a zdravé jídlo, které v sobě kombinuje chutnou červenou quinuu s grilovanými sezonními zeleninami. Tento recept je nejen plný lahodných příchutí, ale také přináší mnoho výživných hodnot pro vaše tělo. Pusťte se do toho a vychutnejte si tuto lehkou, ale sytou a zdravou večeři plnou proteinů a vlákniny.
Suroviny
- 1 šálka quinuy
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Soľ a korenie podle chuti
Postup
- Quinuu dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
- Přiveďte zeleninový vývar k varu a přidejte quinuu. Vařte podle pokynů na obalu, nejčastěji 15-20 minut, dokud nebude quinoa měkká a voda vsáta.
- Mezitím připravte zeleninu. Cuketu, papriku a cibuli nakrájejte na plátky. Česnek jemně nasekejte.
- Vezměte si grilovací pánev a zahřejte na střední teplotu. Přidejte olivový olej a přidejte nakrájenou zeleninu. Posolte a zakořeňte podle chuti.
- Grilujte zeleninu po dobu 5-7 minut, často obracíte, dokud nezíská zlatohnědou barvu.
- Když je quinoa hotová, přidejte ji do grilované zeleniny. Dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Pokud chcete, můžete přidat čerstvé bylinky nebo šťávu z citrónu pro extra osvěžující chuť.
- Servírujte quinuu s grilovanou zeleninou jako hlavní jídlo nebo přílohu. Dobrou chuť!