28. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Plněné americké periéry semtex
zdroj: Recepty 24/7

Plněné americké periéry semtex – chuťový výbuch v jedné páce! Podívejte se, jak připravit tento neuvěřitelně chutný a jedinečný pokrm. Plněné periéry se zemním masem, syrem a bylinkovou směsí zaručeně nadchnou vaše chuťové pohárky. S kombinací tradiční americké příchutě semtex, která přidá pikantní nádech, budou tyto periéry nezapomenutelné. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si rodinný oběd, který si oblíbíte. Bon appétit!

Suroviny

  • 4 kusy amerických periérů
  • 250 g mletého masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1 lžička koření na grilování
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 4 plátky sýra (cheddar nebo gouda)
  • 4 plátky slaniny
  • 4 lžíce BBQ omáčky
  • 4 ks hamburgerových rohlíků
  • salátový list a plátky rajčat k podávání

Postup

  1. Nejprve rozehřejte troubu na 200 °C.
  2. V mističce smíchejte mleté maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, koření na grilování, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a vytvořte z této směsi 4 stejné placičky.
  3. Na každou placku dejte plátek sýra a z toho vytvarujte kuličku. Opakujte pro všechny placky.
  4. Každou kuličku obalte plátkem slaniny a fixujte párátkem nebo špejlí.
  5. Vložte plněné periéry na plech vyložený pečicím papírem a potřete je BBQ omáčkou z obou stran.
  6. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut, dokud nejsou periéry dobře propečené a slanina křupavá.
  7. Před podáváním vložte každou plněnou periérku do hamburgerového rohlíku a ozdobte salátem a plátky rajčat.
  8. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *