26. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka se špenátem je osvěžující a zdravá volba pro vaše jídelníčky. Tato polévka spojuje rajčata plná antioxidantů s výživným špenátem, který je bohatý na železo a vitamíny. Slibuje jednoduchou přípravu a výsledek, který okouzlí vaše chuťové pohárky. Dopřejte si šálek této lahodné rajčatové polévky se špenátem a potěšte svůj organismus zdravou dávkou vitamínů a minerálů.
Suroviny:
- 500 g rajčat
- 200 g špenátu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm na jemno nakrájenou cibuli a česnek.
- Rajčata omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Přidejte rajčata do pánve a dusíme je asi 15 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut, dokud nezvadne.
- Všechno rozmixujte v mixéru na hladkou konzistenci.
- Přendejte směs zpět do hrnce, přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
- Přidejte cukr a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Nechte polévku vařit asi 10 minut, aby se všechny příchutě propojily.
- Servírujte teplé a ozdobte například čerstvým koriandrem.