26. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka se špenátem je osvěžující a zdravá volba pro vaše jídelníčky. Tato polévka spojuje rajčata plná antioxidantů s výživným špenátem, který je bohatý na železo a vitamíny. Slibuje jednoduchou přípravu a výsledek, který okouzlí vaše chuťové pohárky. Dopřejte si šálek této lahodné rajčatové polévky se špenátem a potěšte svůj organismus zdravou dávkou vitamínů a minerálů.

Suroviny:

  • 500 g rajčat
  • 200 g špenátu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm na jemno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Rajčata omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Přidejte rajčata do pánve a dusíme je asi 15 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut, dokud nezvadne.
  5. Všechno rozmixujte v mixéru na hladkou konzistenci.
  6. Přendejte směs zpět do hrnce, přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  7. Přidejte cukr a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Nechte polévku vařit asi 10 minut, aby se všechny příchutě propojily.
  9. Servírujte teplé a ozdobte například čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *