26. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Toto lahodné a sýté jídlo představuje kombinaci kuřecí paštiky a šťouchaných brambor, která zaručuje nezapomenutelnou chuťovou explozi. Náš recept na kuřecí paštiku se šťouchaným bramborem je jednoduchý a rychlý, a přesto si zachovává autentický domácí styl. Využíváme čerstvé kuřecí maso, které se pomalu vaří s aromatickými bylinkami a kořením a následně se promění ve smetanovou paštiku bohatou na lahodnou chuť. K tomu přidáváme křehkou konzistenci šťouchaných brambor, které se skvěle hodí jako příloha. Recept na kuřecí paštiku se šťouchaným bramborem je ideální pro rodinná setkání nebo neformální večeře a jistě udělá radost každému gurmánovi.
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 500 g brambor
- 30 g másla
- ½ hrnku mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a dále restujte, dokud nezačne cibule lehce hnědnout.
- Nakrájená kuřecí prsa přidejte do pánve a smažte, dokud nezezlátnou. Nechte vychladnout.
- V míse smíchejte kuřecí maso, vejce, hořčici, majonézu, sůl a pepř.
- Pomocí mixéru nebo blendru rozmačkejte směs na hladkou paštiku.
- Připravte si brambory. Opláchněte je, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Přiveďte osolenou vodu v hrnci k varu a vařte brambory, dokud nezměknou.
- Odklopte vodu z brambor a přidejte málo soli, pepře, máslo a mléko.
- Šťouchané brambory rozmixujte vidličkou, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- Servírujte šťouchané brambory s čerstvě upečeným pečivem a paštikou.