26. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Italský těstovinový salát s bazalkovým pestem
zdroj: Recepty 24/7

Italský těstovinový salát s bazalkovým pestem je osvěžující a chutná kombinace čerstvých těstovin, zeleniny a aromatického bazalkového pesta. Tento jednoduchý a zdravý recept je ideální volbou pro letní obědy či večeře. Připravte si kvalitní těstoviny, jako jsou farfalle či penne, a přidejte do nich kousky cherry rajčat, cukety, papriky a rukoly. Na závěr všechny suroviny promíchejte s domácím bazalkovým pestem a posypte strouhaným parmazánem. Italský těstovinový salát s bazalkovým pestem je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně a zdravých a chutných pokrmů. Vyzkoušejte tento delikatesní recept ještě dnes!

Suroviny:

  • 500 g těstovin (např. farfalle nebo penne)
  • 1 cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 10 cherry rajčat, rozpůlená
  • 100 g černých oliv, rozpůlených
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

  1. Uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte okapat.
  2. V hrnci s vroucí osolenou vodou povařte cuketu po dobu 2 minut. Opláchněte ji studenou vodou a nechte okapat.
  3. V míse smíchejte těstoviny, cuketu, papriku, cherry rajčata, olivy a cibuli.
  4. Do salátu přidejte připravené bazalkové pesto (viz níže) a promíchejte.
  5. Před podáváním posypte salát nastrouhaným parmazánem a ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Bazalkové pesto:

  • 2 hrstky čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g piniových oříšků
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • 100 ml olivového oleje
  • špetka soli a čerstvě mletého pepře

Postup pro bazalkové pesto:

  1. V mixéru rozmixujte bazalku, česnek a piniové oříšky.
  2. Přidejte parmazán a postupně přilévejte olivový olej, mixujte, dokud nevznikne hladká omáčka.
  3. Přidejte špetku soli a pepře, promíchejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *