25. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí provančále – recept z francouzské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí provançále je lahodný recept z tradiční francouzské kuchyně. Skvěle chuťově vyvážené kuřecí maso je podáváno se směsí aromatických bylin a zeleniny, která dodává pokrmu typickou provençálskou chuť. Tento jednoduchý a chutný recept je skvělou volbou pro milovníky francouzské kuchyně.

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nasekaná
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Zahřejte olivový olej v hluboké pánvi a osmažte kuřecí prsa z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  2. Vezměte kuřecí prsa z pánve a odložte stranou.
  3. Ve stejné pánvi přidejte cibuli a česnek a osmažte je, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte rajčata, tymián a rozmarýn a vařte 5 minut, dokud se omáčka zahustí.
  5. Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a vařte je spolu s omáčkou, dokud nejsou propečená a uvnitř uvařená.
  6. Po dokončení vaření osolte a opepřete podle chuti.
  7. Servírujte provančále s přílohou podle vlastní volby, například s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *