25. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na lahodné pikantní masové kuličky zvané Kibbeh, jste na správném místě! Tento tradiční libanonský pokrm nejenže uchvátí vaše chuťové pohárky, ale také zaujme svou snadnou přípravou. Naše jednoduchá a podrobná směs z mletého masa, bulguru a koření vytvoří dokonalou kombinaci aromatických a ostrých chutí. Nezapomeňte na správné obalení a fritování, které dodají Kibbehu křupavost a šťavnatost. Začněte s vařením a během chvilky si pochutnáte na dokonalých pikantních masových kuličkách Kibbeh!
Suroviny:
- 250 g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1/3 šálku bulguru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 1/4 lžičky chilli papriky
- 1/4 šálku nasekané petrželky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- V misce smíchejte bulgur s horkou vodou. Nechte odstát asi 10 minut, dokud bulgur nezměkne.
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté jehněčí maso a opékejte ho dozlatova.
- Vmisce smíchejte směs mletých koření (kmín, koriandr, skořici a chilli papriku) a přidejte ji do pánve s masem. Dobře promíchejte.
- Přidejte změklý bulgur a petrželku. Pokračujte v míchání, dokud se všechny suroviny nespojí.
- Osolte a opepřete podle své chuti.
- Suroviny promíchané v misce nechte chladit v lednici asi 30 minut, aby se aroma koření dostatečně projevilo.
- Z těsta na kibbeh vytvořte malé kulaté kuličky.
- Kuličky smažte na rozehřátém oleji, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Ještě teplé kibbeh servírujte jako předkrm nebo hlavní jídlo s omáčkou podle vaší chuti.