25. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný brazilský kuřecí špíz: Odhalte exotickou chuť na vašich talířích. Náš recept vám přináší křehké a šťavnaté kousky kuřecího masa marinovaného v aromatických bylinkách a dochuceného pikantním kořením. Grilované kousky kuřete jsou napíchnuté na špízy s čerstvou zeleninou a opečené na dokonalou křupavost. Přeměňte svůj večer na tropickou dovolenou s tímto jednoduchým a osvěžujícím pokrmem. Zkuste náš brazilský kuřecí špíz ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsní řízek)
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sušený oregano, sladkou papriku, prolisovaný česnek, sůl a pepř ve vhodné misce.
- Kuřecí prsní řízek nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Důkladně promícháme a necháme asi 30 minut odležet, aby maso nasáklo všechny vůně a chutě.
- Papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na větší kousky. Mohou být větší než kuřecí kousky, protože se budou stejně následně navlhnout.
- Všechno nachystané maso a zeleninu následně přehazujeme na jehly nebo paklíče na špízy. Střídáme kousky masa s kousky papriky a cibule podle vlastní fantazie.
- Špízy s marinovaným masem a zeleninou pečeme na rozpáleném grilu, nebo na elektrickém grilu, dokud nejsou křupavé a zlatavé, asi 10-15 minut.
- Při grilování občas obracíme, aby se špízy upekly rovnoměrně ze všech stran.
- Po upečení dáme špízy na talíř a můžeme okamžitě podávat.