25. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si dopřát chutné a jednoduché jídlo plné bylinek? Vyzkoušejte kuřecí rizoto s lahodným bylinkovým máslem! Tento recept kombinuje kuřecí maso s aromatickým rýžovým pokrmem a navrch ho ještě okoření zvláštní bylinkové máslo. S tímto lahůdkovým pokrmem si zaručeně užijete skvělou chuťovou explozi. Připravte si toto recept a překvapte své blízké výjimečným jídlem!
Suroviny:
- 2 ks kuřecích prsou
- 250 g rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 ml kuřecího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g másla
- Čerstvé bylinky (např. petrželka, tymián, oregano)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli do světle zlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a kuřecí prsa nakrájená na kousky. Smažte, dokud nejsou kousky masa zlatavé a propečené.
- Přidejte rýži a krátce ji restujte s cibulí a kuřecím masem.
- Přilijte bílé víno a nechte všechno chvíli vařit, dokud se víno z části nevypaří.
- Postupně přilévejte horký kuřecí vývar a vařte rizoto podle pokynů na obalu rýže, přibližně 15-20 minut.
- Mezitím si připravte bylinkové máslo: v míse smíchejte změklé máslo s nakrájenými čerstvými bylinkami a osolte a opepřete podle chuti.
- Hotové rizoto osolte a opepřete podle chuti a na servírovací talíř porce rozetřete bylinkové máslo.