25. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s bylinkovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si dopřát chutné a jednoduché jídlo ‌plné bylinek? Vyzkoušejte kuřecí rizoto s lahodným bylinkovým máslem! Tento recept kombinuje kuřecí maso s ‍aromatickým rýžovým pokrmem a navrch ho ještě okoření zvláštní bylinkové ⁣máslo. S tímto lahůdkovým pokrmem si ​zaručeně užijete skvělou chuťovou explozi. Připravte si toto recept a překvapte své ⁣blízké výjimečným jídlem!

Suroviny:

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 250⁢ g rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁢česneku
  • 400​ ml kuřecího⁢ vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce olivového​ oleje
  • 50 g másla
  • Čerstvé ​bylinky (např. petrželka, ⁤tymián, oregano)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli do světle ‍zlatova.
  2. Přidejte nasekaný ‌česnek⁢ a kuřecí prsa nakrájená na kousky. Smažte, dokud nejsou kousky masa zlatavé a propečené.
  3. Přidejte ‍rýži a krátce ⁣ji restujte ​s cibulí a kuřecím masem.
  4. Přilijte bílé víno a nechte všechno ⁤chvíli vařit, ‍dokud se víno ⁤z části nevypaří.
  5. Postupně přilévejte‍ horký kuřecí vývar ⁤a vařte rizoto podle pokynů‍ na obalu‍ rýže, přibližně 15-20 minut.
  6. Mezitím si připravte⁤ bylinkové máslo: v míse smíchejte změklé máslo s nakrájenými ⁤čerstvými bylinkami a osolte a⁢ opepřete ​podle‌ chuti.
  7. Hotové rizoto osolte a opepřete‍ podle chuti ‌a na servírovací talíř porce ‍rozetřete bylinkové⁢ máslo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *