Vyzkoušejte úžasnou veganskou červenou čočkovou polévku plnou chutí a živin! Naše jednoduchý recept zahrnuje červenou čočku, zeleninu a aromatické koření, které vytváří velkolepou kombinaci chuti. Tato vyvážená a zdravá polévka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a železo, což ji činí ideální volbou pro všechny milovníky plných a výživných jídel. Navíc je rychle hotová a snadno se připravuje, takže se neváhejte pustit do vaření a vychutnávejte si tohoto veganského skvostu.

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 2 středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 pórek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • suroviny na ozdobení (např. kapary, křehká cibulka)

Postup

  1. Čočku důkladně propláchněte a nechte odležet.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
  3. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, stejně tak brambory a pórek.
  4. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
  5. Přidejte mletý kmín, sladkou papriku a koriandr a orestujte ještě asi 1 minutu.
  6. Přidejte nakrájenou mrkev, brambory a pórek a krátce restujte.
  7. Přidejte předem propláchnutou červenou čočku a zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořeno.
  8. Přidejte rajčatový protlak, balzamikový ocet, sůl a pepř a nechte vařit 20-30 minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké.
  9. Před podáváním polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  10. Podávejte ozdobenou například kapary a křehkou cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *