Naan je tradiční indický chléb, který je oblíbený nejen v Indii, ale po celém světě. Tento recept vám ukáže, jak připravit svůj vlastní domácí naan s perfektně lesklou a chrůstou kůrkou. S použitím kvalitních surovin a následováním jednoduchých kroků, si můžete užít autentickou chuť indického chleba pohodlí svého domova.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky sušeného droždí
- 200 ml mléka
- 150 ml jogurtu
- 3 lžíce roztaveného másla nebo oleje
Postup
- Do mísy smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí.
- Přidejte mléko, jogurt a roztavené máslo nebo olej.
- Vypracujte hladké těsto a nechte ho vykynout asi 1 hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte je na placky tloušťky asi 0,5 cm.
- Plech s plackami dejte do předehřáté trouby na 250°C a pečte 2-3 minuty, dokud nejsou lehce zlatavé a nafouklé.
- Vyjměte z trouby, potřete máslem a podávejte teplé.