25. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře s bylinkovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Kuře s bylinkovou krustou je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté kuřecí maso s aromatickými bylinkami. Tento recept vám ukáže, jak připravit kuře s chutnou křupavou krustou plnou bylinových přísad. S tímto jednoduchým a lahodným receptem si dopřejte výtečné kuře, které zaujme svým křehkým povrchem a jemnou bylinkovou vůní. Navíc si můžete být jisti, že vaše kuře bude plné chuti a skvěle se hodí jako hlavní jídlo na rodinné oslavy nebo jen jako oběd či večeře pro vás a vaše blízké. Dopřejte si kulinářský zážitek s kuřetem s bylinkovou krustou a udělejte si radost.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 2 lžíce čerstvých bylinek (např. rozmarýn, tymián, petržel)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 citron (šťáva a stroužek)
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte čerstvé bylinky, stroužek česneku, šťávu z citronu, olivový olej, sůl a pepř v misce.
  2. Marinujte kuřecí prsa v připravené směsi po dobu nejméně 30 minut.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C.
  4. Vezměte kuřecí prsa z marinády a posypte je strouhankou, kterou jste smíchali se stroužkem česneku.
  5. Dejte kuřecí prsa na plech vyložený pečícím papírem a pečte je asi 20-25 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědá a uvnitř pečená.
  6. Servírujte kuřecí prsa s bylinkovou krustou s přílohou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *