25. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chimichurri nemusí sloužit pouze k dochucení steaků! Vyzkoušejte tento recept na plátky vepřového s chutnou chimichurri omáčkou. Šťavnaté plátky vepřového se perfektně doplňují s bylinkovou omáčkou chimichurri, která je plná výrazných a osvěžujících chutí. Jednoduše smíchejte česnek, petržel, oregano, olivový olej, ocet, citronovou šťávu a chili papričky a následně toto aroma zázrakem přeneste přímo na talíř! Vaše chuťové buňky budou nadšené z této exotické a lahodné kombinace.
Suroviny:
- 4 plátky vepřového masa
- Čerstvý petržel
- Čerstvý koriandr
- 4 stroužky česneku
- Červený pepř
- Sůl
- Olivový olej
- Červený ocet
Postup:
- Plátky vepřového masa omyjeme a osušíme kuchyňským papírem.
- Česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Petržel a koriandr nakrájíme na menší kousky.
- Ve velké misce smícháme olivový olej, červený ocet, nakrájený česnek, petržel a koriandr.
- Přidáme sůl a červený pepř podle chuti a dobře promícháme.
- Do marinády ponoříme plátky vepřového masa a necháme je v ní odležet v lednici po dobu nejméně 1 hodiny.
- Na grilu nebo v pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a plátky masa opékáme z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené.
- Servírujeme plátky vepřového s chimichurri na talíř a podáváme s přílohou dle vlastního výběru.