25. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle s pestem.
zdroj: Recepty 24/7

Chutné tagliatelle s pestem – neodolatelně italská kombinace lahodného domácího pesta a čerstvého těstovinového příspěvku. Připravte si jednoduchý, ale ohromující recept, který vás zaujme svou výraznou chutí a bohatými aroma. Udělejte si radost a dopřejte svému podnebí mejdan s těmito delikátními tagliatelle s pestem!

Suroviny:

  • 250 g tagliatelle
  • 2 hrstky čerstvé bazalky
  • 60 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu
  • 150 ml olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka čerstvě mletého černého pepře

Postup:

  1. Do hrnce s osolenou vodou dejte vařit tagliatelle podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. Mezitím si připravte pesto. V mixéru nebo v hmoždíři smíchejte bazalku, piniové oříšky, česnek, parmazán, olivový olej, sůl a pepř. Mixujte nebo stírejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  3. Hotové tagliatelle sceděte a přendejte do mísy.
  4. Přidejte pesto a dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila mezi těstovinami.
  5. Servírujte hned a můžete posypat troškou parmazánu nebo několika lístky čerstvé bazalky pro zdobení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *